Performance Racing en Jorn Hamberg gaan voor revanche in Schleiz

Aankomend weekend staat de tweede ronde van het IRRC -International Road Racing Championship op de kalender. Dit raceweekend wordt er gereden op het circuit van Schleiz in Duitsland. Performance Racing Achterhoek gaat samen met Jorn Hamberg op jacht naar succes. Na een valse start van het seizoen op het thuiscircuit in Hengelo, wil Jorn Hamberg zich graag revancheren.

Foto: Henk Teerink

Valse start van 2024

Het seizoen 2024 is voor Performance Racing Achterhoek en coureur Jorn Hamberg niet begonnen zoals zij graag hadden gezien. Na een veelbelovende start van het eerste weekend in Hengelo, kwam er op racezondag een flinke streep door de rekening. De snelle coureur uit Drenthe kwam met zijn Kawasaki ZX10-R vervelend ten val in de eerste race van het IRRC Superbikes, waardoor hij de tweede race niet van start kon gaan wegens een opgelopen blessure aan zijn arm. Een erg zuur en teleurstellend einde van het openingsweekend van het seizoen 2024. Het team kon het thuispubliek niet geven waar het zelf op had gehoopt. Het gevolg was een blessure, met een nul score starten aan het seizoen en een kapotte Kawasaki.

Training en hard werk

We zijn inmiddels bijna een maand verder. Ondanks dat er een lange pauze tussen het raceweekend in Hengelo en aankomend weekend heeft gezeten, hebben team en coureur niet stilgezeten. Hamberg heeft de nodige training verzet op de Supermoto om zijn armspieren te trainen en monteur Arno Wassink heeft zich heel wat uren teruggetrokken om de Kawasaki weer helemaal strak en klaar te krijgen voor het aankomende weekend in Duitsland.

Revanche

Na een moeilijke start van het seizoen voor eigen publiek, willen Jorn Hamberg en Performance Racing revanche nemen. De basis van een goede opmars moet aankomend weekend worden gelegd in Schleiz. Een circuit waar Hamberg vorig jaar al reed in de Supersport 600, maar nu voor de eerste keer met zijn Kawasaki komt. Het team gaat er dit weekend ook weer alles aam doen om te strijden in de voorste gelederen, maar dat zal zeker geen gemakkelijke opgave worden. Het doel is om een heel aantal punten mee terug naar Nederland te nemen.

Programma aankomend weekend

Vrijdag 14 juni vrije trainingen, zaterdag 15 juni kwalificeren, zondag 16 juni twee races.

Morgen blikken we vooruit op het aankomend weekend in de IRRC Supersport.

Deel op social media: