Podiumplaats voor Hamberg en Performance Racing tijdens Gamma Racing Day

Tijdens de tiende editie van de Gamma Racing Days op het TT-circuit van Assen, kwam het Performance Racing team in actie bij de laatste twee races van de Benelux Cup. Het was zeker geen gemakkelijk weekend, maar desondanks hebben Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard mooie dingen kunnen laten zien aan het ‘beperkt’ aanwezige publiek. 

 Fotocredit: Ad Kieviet – Wegrace info.nl

Kwalificaties
De kwalificaties waren verdeeld over twee dagen. De eerste kwalificatie stond gepland op vrijdagmiddag en de tweede op zaterdagochtend. Voor zowel de Supersport als Superbikes, was een apart klassement. Er stond een frisse wind op het TT-circuit en het was moeilijk om een goed ritme op te bouwen. Desondanks wist Jorn Hamberg zeer knap de pole positie in de Supersport klasse voor zich op te eisen. Ilja Caljouw wist in dezelfde klasse, een voorlopige zevende tijd.  Het was Virgil-Amber Bloemhard dis met zijn Kawasaki ZX10 een zesde tijd wist te behalen deze tijdens zijn eerste kwalificatie. De coureur had op iets meer gehoopt, maar was niet geheel ontevreden over zijn voorlopige startplek. 

De tweede kwalificatie op zaterdag was aanzienlijk kouder. Het was lastig om in deze omstandigheden wat te doen. Ilja Caljouw slaagde er wel in zijn tijd te verbeteren en trainde naar de zevende tijd voor de races van zondag. Teamgenoot Jorn Hamberg wist een tweede tijd neer te zetten.  Bloemhard wist in zijn de tweede kwalificatie een zesde tijd te rijden in de Superbike klasse. 

Race 1
Het was dan eindelijk zover. Na op zaterdag om 09.00 uur te hebben getraind, mochten de Performance Racing Achterhoek coureurs eindelijk weer op hun machines stappen. Op de ‘Raceday’ was het erg bewolkt en er was grote twijfel of het droog zou blijven of niet. Na van zaterdag op zaterdag flinke regen te hebben gehad, was de baan inmiddels weer opgedroogd. De tweede vraag was: met welke banden zouden de coureurs van start gaan. Het begon te moteregenen voor aanvang van de race, maar de druppels kwamen niet zo erg naar beneden dat regenbanden noodzakelijk leken. Een lastige situatie. De coureurs gingen de opwarmronde in en toen ze op de stargrid aankwamen, begon het toch te regenen. Hierdoor waren de coureurs genoodzaakt naar binnen te komen. Uiteindelijk wist Jorn Hamberg in de Supersport een achtste plek te pakken. Ilja Caljouw kwam helaas niet over de finish. Virgil Amber Bloemhard kende een moeilijke race en werd achttiende. 

Race 2
De weersomstandigheden waren in vergelijking met de eerste race goed te noemen. Jorn Hamberg wist zich direct voorin te meiden en de leiding te nemen. Hij bouwde een voorsprong op en leek af te gaan op de overwinning. Echter werd er in de laatste ronde roet in het eten gegooid. De Yamaha rijder kwam achter een Superbike machine te zitten waardoor de tweede man aan Jorn voorbij kon gaan. Erg jammer, maar wel een mooie tweede plaats. Ilja Caljouw wist als zevende over de streep te komen. Virgil Amber Bloemhard wist na een zinderende start de leiding te nemen en de eerste ronde aan kop te rijden in de Superbike klasse uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. 

Deel op social media: