Voorjaarstest Alcarras: Performance Racing Achterhoek begint goed aan nieuwe seizoen

Onder de Spaanse zon op het circuit van Alcarras, werkt het Performance Racing team haar eerste test van het nieuwe seizoen af. Na wat opstart problemen komen de coureurs steeds beter op stoom en wordt er flinke progressie geboekt.

circuit Alcarras

Vrijdag 13 maart
Nadat donderdag alles was opgezet, kon vrijdag worden begonnen aan de driedaagse test. Het voornaamste was dat iedereen weer in zijn ritme kwam. Veel rijden was daarom het belangrijkste doel van de eerste dag in Spanje. Na wat kleine probleempjes in het begin, wisten Ilja Caljouw, Jorn Hamberg , Virgil-Amber Bloemhard en Frank Gallagher steeds beter hun weg te vinden.

Zaterdag 14 maart
Update 15:10 uur:
Het weer is nog steeds goed in Spanje en er kan onder ideale omstandigheden worden getest. Het team is samen met de coureurs bezig met het vinden van de juiste afstelling van de motorfiets. De mannen zijn goed onderweg en voelen zich comfortabel op de motor. Ook de rondetijden zijn uitstekend te noemen. Op vrijdag wist Ilja Caljouw zich al flink te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Een 1.42.7 was zijn snelste rondetijd. Vandaag wist de Yamaha coureur zijn tijd aan te scherpen naar een 1.42.2. Een erg positieve dag tot nu toe. Jorn Hamberg kende met zijn gloednieuwe Yamaha R6 een aantal kleine probleempjes qua afstelling, maar over de rondetijden die werden neergezet valt niks te klagen.

Virgil-Amber Bloemhard wist op zijn Kawasaki ZX10R gelijk grote stappen te zetten. De coureur voelde zich goed op zijn machine en dit resulteerde in zeer goede rondetijden. Bloemhard wist zijn persoonlijk record te rijden met een tijd van 1.39.6. Frank Gallagher heeft wat moeite met de snelheid in de bochten, maar ook hij weet steeds stappen voorwaarts te maken.

Deel op social media: